Notice: Norbord is now part of West Fraser.  Click here to visit westfraser.com

FSC en PEFC – verantwoord bosbeheer

Aan de hand van het FSC-productlabel kunnen consumenten overal ter wereld producten herkennen die de groei van verantwoordelijk bosbeheer ondersteunen. Naarmate de markt steeds milieubewuster wordt, vragen steeds meer klanten naar het FSC-merk op hun houtproducten. Bij Norbord wordt het FSC-merk als standaard geleverd op een groot aantal van onze producten.

Bovendien draagt een groot deel van het assortiment SterlingOSB-Zero het PEFC-label dragen. PEFC, of “Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes” is het grootste boscertificatiesysteem ter wereld. Bij het PEFC-gebeuren worden alle actoren van het bos betrokken: boseigenaars, industrie, milieuorganisaties, wetenschappers en gebruikers van het bos. Het PEFC-label garandeert de consument dat het hout zijn herkomst heeft in duurzaam beheerde bossen.  

Duurzame bosbouw

Norbord verbindt er zich toe om uitsluitend platen te produceren die afkomstig zijn van duurzame houtbronnen. Al het hout dat we gebruiken is afkomstig van verantwoordelijk beheerde bossen, of van gerecycleerd materiaal. Bovendien zijn de meeste van onze in Europa geproduceerde producten afkomstig van bossen die gecertificeerd zijn volgens de normen van de Forest Stewardship Council. Op die manier helpen we het oude bosbestand van de wereld te beschermen.

Hoe duurzame bosbouw het milieu ten goede komt

Jonge, snelgroeiende bomen zijn de longen van de wereld, ze ademen kooldioxide in en ademen zuurstof uit. Duurzame bosbouw zorgt er, door de heraanplanting van bomen voor dat er ieder jaar meer zuurstofproducerende wouden worden gecreëerd.

Manufacturing to minimise impact

Milieu-accreditatie

Alle productievestigingen van Norbord hebben de begeerde milieu-accreditatie ISO 14001 gekregen. Onze bedrijfsactiviteiten zijn doorzichtig en we verwelkomen regelmatig milieu-inspecteurs in onze productiefaciliteiten. Op die manier worden er steeds nieuwe streefdoelen vastgelegd en worden nieuwe standaarden bepaald. 

Beperken van fossiele brandstoffen

Sinds 1995 investeert Norbord op grote schaal in milieuvriendelijke technologieën, zoals luchtzuiveringsinstallaties en recyclinginstallaties. Tegen de zomer Sinds 2007 draaien de meeste fabrieken van Norbord in Europa op biomassa – waarbij houtresten die in de fabriek geproduceerd worden, verbrand worden – en zo helpen om het bedrijf minder afhankelijk te maken van energie gegenereerd met fossiele brandstoffen.In de afgelopen vijf jaar realiseerde Norbord een reductie van 45% in de verbranding van fossiele brandstof en wanneer het programma voltooid is, zal 80% van onze brandstof die gebruikt wordt voor het droogproces van houtvezels, afkomstig zijn van biomassa.  

Vertrouwen op hernieuwbare energie

Bij Norbord wordt 75% van de energie die gebruikt wordt voor de productie van onze houten plaatproducten, gewonnen uit hernieuwbare energie – resten die achterblijven in het productieproces. In totaal gebruikt Norbord ieder jaar 1,5 miljoen ton biomassa voor energie – dat is het equivalent van circa twee miljoen vaten olie.

Vraag een productstaal aan

Vraag een A5-productstaal aan van een van onze platen. Onze stalen worden geleverd met een informatieve hoes.

Vraag een productstaal aan