Onze fabrieken

 

Geschiedenis in Europa

Norbord levert al meer dan 40 jaar producten in Europa. We kwamen voor het eerst op de markt in 1964, en in 1999 voltooiden we de overname van onze huidige Britse vestigingen. In 2004 verstevigden we verder de Europese component van de onderneming en voegden we de Genk faciliteit in België toe aan onze activiteiten.
 
Vandaag zijn de Norbord merken bij de meest vertrouwde merken verspreid over het continent en onze producten worden breed ingezet in de bouw-, doe-het-zelf- en meubelsectoren. Als een onderneming plaatsen we klanten, normen van uitmuntendheid, kostencontrole, veiligheid en milieu-aangelegenheden centraal in onze activiteiten. En het vervult ons met trots dat onze klanten verspreid over Europa ons als de experts in de sector beschouwen.
 

Cowie, UK

Onze vestiging in Cowie in Schotland was de eerste productiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk voor MDF. De fabriek, met hypermoderne productielijnen voor MDF- en spaanplaat, is toonaangevend in de sector voor productontwikkeling. 
 

Genk, België

Genk werd onderdeel van de Norbord Europese groep in 2004 en heeft sindsdien zijn geloofwaardigheid op het gebied van milieubescherming verstevigd. Vandaag produceert de fabriek OSB binnen het kader van Forestry Stewardship Council FSC® (Standaard voor Chain of Custody Certificering) en heeft een distributienetwerk verspreid over Europa, met centrale markten in de Benelux landen, Scandinavië, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.
 

Inverness, UK

Onze fabriek in Inverness in Schotland was de eerste fabriek in Europa die OSB-platen produceerde. Het was ook de eerste OSB-fabriek in Europa die de accreditatie van de Forestry Stewardship Council (FSC) ontving, een erkenning van onze milieuzorg. De combinatie van productie in Inverness en Genk zorgt ervoor dat Norbord één van de grootste OSB-producenten in Europa is. ?
 

South Molton, UK

Onze fabriek in South Molton die panelen, loftvloerpanelen, gelamineerde doe-het-zelf legplanken van spaanplaat en flat-pack meubelen produceert, verrichte baanbrekend werk op het gebied van duurzame bosbouwpraktijken. Het was de eerste spaanplaatproducent in het Verenigd Koninkrijk die gecertificeerd werd met het FSC-certificaat en die als eerste de ISO14001-norm voor milieubeheersystemen kreeg.