Europees management

Karl Morris

Managing Director en Senior Vice President, European Operations

 

Karl Morris werd in juni 2003 aangesteld als Managing Director van Norbord’s European Operations en werd in 2005 aangesteld tot Senior Vice President, European Operations. Voorafgaand aan deze aanstellingen was hij vijf jaar lang Site Director bij de South Molton fabriek van Norbord. Voordat hij zich aansloot bij Norbord, had Karl bijna 15 jaar ervaring opgedaan in de conversiesector van de paneelindustrie, met senior functies in operations, beheer van de toeleveringsketen en tot slot als Managing Director van één van de  toenmalige klanten van Norbord. Karl heeft een diploma van de Oxford University in Groot-Brittannië.

Alan McMeekin

Vice President, Finance and Operations Director

 

Alan McMeekin sloot zich in 1999 aan bij Norbord. Tijdens zijn tewerkstelling bij het bedrijf bekleedde hij senior functies, waaronder Financial Controller en Finance & Logistics Director. Alan deed als gekwalificeerde register-accountant voorheen loopbaanervaring op in de engineering- en auditingsector. In zijn huidige functie draagt hij de algemene verantwoordelijkheid voor de bedrijfs- en financiële prestatie van de vier Europese locaties van Norbord, waar meer dan 900 personeelsleden werken. Alan is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fred Mcleish

Purchasing Director

 

Fred McLeish heeft meer dan 32 jaar ervaring in de productie, waarvan hij 11 jaar doorbracht in Canada, waarbij hij voornamelijk in de textielsector actief was. Hij werkt al meer dan 20 jaar voor Norbord en bekleedde senior managementfuncties in Financiën, Operations en Inkoop. In zijn huidige functie als Group Purchasing Director draagt Fred de algemene verantwoordelijkheid voor de aankoop van grondstoffen, energie, verpakking, reserve-onderdelen voor engineering en verbruiksartikelen voor de vier productiesites van Norbord, met verantwoordelijkheid over een jaarlijkse uitgave van circa £175 miljoen. Fred is ook publieksrechtelijke directeur van Norbord.

Steve Roebuck

Directeur - Environment, Health, Safety and Human Resources

 

Steve Roebuck sloot zich in 1999 aan bij Norbord en bekleedde functies in het seniormanagement, waaronder de functie van Group Technical Manager en Directeur van Health, Safety & Environmental Affairs. Steve is als register-ingenieur met uitgebreide ervaring in de paneel- en papiersectoren, in het bezit van een honours graad in Materiaalwetenschap en Technologie. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen en doet graag aan sport. Hij is niet alleen coach voor het jeugdvoetbal, maar ook Directeur van de Raad van beheer voor kanosport in Schotland. Hij is ook een gedreven Manchester United-fan en fan van het England Cricket-team.

Themia Hastie

General Manager - Supply Chain & IT

 

Themia Hastie kwam in 1999 opnieuw bij Norbord werken in de functie van Group IT Manager met verantwoordelijkheid voor Europese IT-activiteiten. In 2006 werd Themia aangesteld als General Manager - Supply Chain & IT met een algemene verantwoordelijkheid over de logistieke operatie verdeeld over de drie platenproducerende faciliteiten van Norbord. Themia, die uitgebreide ervaring heeft als een IT-consultant, werkte in de productie-, vrijetijds- en textielsectoren. Themia is getrouwd en heeft twee zonen.

 

Steve Caroll

General Manager - Fabriek te Cowie

 

Steve Carroll studeerde in 1983 af aan de Northern Arizona University met een diploma in Forest Engineering and Resource Management. Zijn uitgebreide carrière in de houtproductensector begon later dat jaar en hij heeft ondermeer ervaring in Forest Management en interne auditing. Hij heeft maar liefst meer dan 21 jaar ervaring in samengestelde platen. Begin 2012 werd hij aangesteld als General Manager in de fabriek van Cowie van Norbord en hij verhuisde naar de Schotse stad met zijn vrouw Carole. Steve en Carole hebben twee kinderen die studeren aan de universiteit van South Carolina.

Guido Kuypers

General Manager - Fabriek te Genk

 

Jerry Jones

General Manager - Fabriek te Inverness

 

Jerry Jones joined in 2012. Norbord Jerry HAS over 23 years' experience in composite panels since graduating from Mississippi State University with degrees in Wood Science and Technology and Business Management. Jerry Was appointed General Manager at Norbord's Inverness website in 2012 and Moved His Wife and daughter Becky Faith into the Highlands of Scotland at this time. Jerry and Becky-have --other one daughter living in the states expected to schedule University upon graduating from High School.

Wayne Hovord

General Manager - Fabriek te South Molton

Wayne Hovord werkt al meer dan drie decennia bij Norbord. In de loop van die periode bekleedde hij een aantal centrale posities binnen de afdelingen Financiën en Logistiek. Voordat hij aangesteld werd als General Manager bij South Molton, bekleedde hij een aantal jaar de functie van Financieel controleur in de vestiging. Wayne heeft een diploma in Boekhouding.

 

Senior Commercial Management Team

 

 

Maurice Fitzgibbon

Sales Director
 
Maurice Fitzgibbon startte in 1992 bij Norbord, nadat hij eerst 12 jaar gewerkt had bij Tarmac Plc als Sales Director van de afdeling Roofing Products. Tijdens zijn carrière bij Norbord was hij mede verantwoordelijk voor de uitgebreide levering van Norbord producten aan heel wat Britse marktleiders op het gebied van bouwmaterialen, doe-het-zelf-kleinhandel, nationale woningbouw en meubelproductie. In het bijzonder de Britse bouwhandel, waar hij nu meer dan 30 jaar ervaring heeft. Naast zijn functie als Sales Director is Maurice een curator van de Norbord Pension Fund en een actief lid van de Kings Park Community Council in Stirling waar hij woont.
 

Andrew Francis

General Sales Manager

 

Andrew Francis sloot zich in 2002 aan bij Norbord en werkte als commercieel manager voor OSB en was regionaal verkoopsmanager voor de noordelijke regio, voordat hij zijn huidige functie opnam. Andrew heeft meer dan 20 jaar ervaring in de bouwmaterialensector en werkte binnen de bedrijfstakken kleinhandel, handel en management. Andrew is getrouwd, heeft twee kinderen, heeft een certificaat in Bedrijfsmanagement en is een Partner van het Institute of Wood Science. Hij gaat graag mountainbiken en klimt op de fiets telkens wanneer hij de kans krijgt

 

Mark Popplewell

General Sales Manager

 

Mark Popplewell ging in 1992 van start bij Norbord als General Sales Manager voor de Valorisatieproducten die geproduceerd worden in South Molton. Daarvoor had hij veel verkoopservaring opgedaan in de verpakkingssector waarbij hij in verschillende industrieën actief was. Mark studeerde af van de Manchester University met een honours graad in managementwetenschappen. Hij is een overtuigd supporter van lokale sportclubs.

 

Linda Hovord

Manager - Marketing en Key Accounts

 

Linda Hovord werkt al sinds 1991 bij Norbord en werd aangesteld als European Marketing Manager in 2005. Drie jaar later werd haar rol uitgebreid met onder andere het beheer over de key account managers voor de bouwsector. In de periode die Linda doorbracht bij Norbord, was ze ook verantwoordelijk voor belangrijke accounts uit de retailsector. Linda is een vakkundig en ervaren marketeer en ze runde haar eigen bureau voordat ze bij Norbord kwam werken. Haar bureau was gespecialiseerd in marketingstrategie en communicatie. Ze heeft een diploma in Bedrijfsstudies, met marketing als hoofdvak.